Datum: donderdag 7 juni 2018
Plaats: Utrecht

Ben jij een Java developer en op zoek naar een taal die het leven (werkelijk) makkelijker maakt? Gedurende twee live-coding sessies laten ervaren Kotlin developers zien hoe je Kotlin helpt om de productiviteit en kwaliteit met minder regels code aantoonbaar te verhogen. ...en dit allemaal binnen het vertrouwde kader van frameworks die je nu al gebruikt, zoals b.v. Spring.

Sessie 1: van Java naar Kotlin in 60 minuten
In de eerste sessie zal Urs Peter via live-coding laten zien hoe makkelijk het is om van Java naar Kotlin over te stappen en welke voordelen daarbij komen kijken. Hij maakt gebruik van Java code snippets, die stapsgewijs worden omgezet naar Kotlin terwijl de belangrijkste taal features toegelicht worden. Tot slot licht hij toe hoe je Kotlin succesvol in je organisatie kunt introduceren op basis van de ervaringen die hij heeft opgedaan bij Coin.


Sessie 2: Reactive Spring 5 met Kotlin
In de tweede sessie zal Joost Heijkoop live een Spring WebFlux applicatie met behulp van Kotlin in elkaar hacken. Hij zal de cruciale onderdelen van Flux toelichten en laten zien hoe makkelijk deze reactive stack met Kotin te mesteren is. Ook de WebFlux routing DSL en connectiviteit met de database wordt volop toegelicht. Indien er animo is kun je na afloop zelf aan de slag met Kotlin en Spring WebFlux.


Agenda (Donderdag 7 Juni 2018)
17:00 – 18:00 uur: Pizza & Drinks
18:00 – 19:00 uur: Live-coding: From Java to Kotlin in 60 minutes
19:15 – 20:15 uur: Live-coding: Reactive Spring 5 with Kotlin
20:30 – 21:30 uur: workshop (indien animo): - jouw eerste Rest API met Spring WebFlux in Kotlin.

Wat je moet meenemen? 
Een Laptop met Intellij of Eclipse met Kotlin Plugin voorgeïnstalleerd

Deze Meetup wordt gehost door:
Vereniging COIN
Tielweg[masked] PK
Gouda
https://coin.nl/nl/over-coin

Urs Peter - Senior Consultant

Urs PeterUrs is een software veteraan en trainer met ‘strong roots’ in het Scala ecosysteem, die zodoende de uithoeken van het reactive software paradigma verkend heeft. Een korte kennismaking met Kotlin was voldoende om hem van het grote potentieel van deze taal te overtuigen, met name voor omgevingen, die sterk in Java geïnvesteerd hebben en daar meer uit willen halen. Op die basis heeft hij Kotlin bij Coin geïntroduceerd en is zeer enthousiast over de uitkomst.
Follow Urs Peter at Twitter  Follow Urs


Joost Heijkoop
 - Senior Consultant

Joost HeijkoopJoost is een gepassioneerde software craftsman in dienst bij Xebia en organisator van Amsterdam.scala en Kotlin.amsterdam. Met als motto: ‘life is study’ is hij altijd op zoek naar nieuwe tech, kennis delen, mensen ontmoeten en onderwijzen.

Joost Heijkoop

Joost Heijkoop