Skip to content

Dit event heeft al plaats gevonden. Wilt u op de hoogte blijven over volgende Open Kitchen events, schrijf je dan nu in!

Wanneer: 14 september 2017
Waar: Xebia Hilversum, Laapersveld 27 1213 VB

'De Scrum Master is een dienend leider voor het Scrum Team' volgens de rolbeschrijving van de Scrum Master uit de 'Scrum Guide': 
Echter zien we in de praktijk veel Scrum Masters die nog niet op dit vlak acteren. Scrum Masters worden als ceremoniemeesters, afsprakenplanners en problemenafvoerputjes gezien. 

De Scrum Master als Leider
Er zijn verschillende modellen en theorieën gepubliceerd over de verantwoordelijkheden en verwachtingen ten aanzien van een Scrum Master. Waaronder het creëren van fexibele samenwerkingen, een op elkaar ingespeeld en high performing team, etc. Tijdens deze Open Kitchen nemen we als uitgangspunt het model over Situationeel Leiderschap (van Hersey en Blanchard) en passen we dit toe op verschillende situaties.

olga-guryanova-167262 (1).jpg

Professioneel coachen voor Scrum Masters doormiddel van het stellen van 7 vragen
Als Scrum Master ben je je bewust van de waarde van coaching: het kan focus verbeteren, afhankelijkheid verminderen en betrokkenheid en impact vergroten. Maar zelfs met de beste bedoelingen is het soms lastig om coach te blijven en Scrum Teams niet gewoon te vertellen wat ze moeten doen, in plaats van ze te helpen dat zelf te ontdekken.

Michael Bungay Stanier heeft een eenvoudig framework ontwikkeld om van coachen een gewoonte te maken. Dat framework bestaat in de basis uit zeven vragen die door ons worden samengevat met Wazzup-AWE-so-me++. In deze presentatie nemen we je mee door de essentie van het framework en proberen we het meteen samen uit, zodat je er direct mee aan de slag kunt als je weer terug bent bij je Scrum Teams.

16.00 Welkom
16.30-17.15 Interactieve sessie De Scrum Master als Leider (Evelien Roos Xebia Nederland)
17.15-18.15 Dinner & drinks
18.15-19.00 Interactieve sessie Coachen in zeven vragen voor Scrum Masters (Laurens Bonnema Xebia Nederland)
19.00-19.10  Afsluiting Enrique Zschuschen, Xebia
19.10- Networks en drinks

Ben jij klaar voor een next level scrum masterschap? Meld je aan!